Okulistika

Okulistika je področje v medicini, ki obravnava očesne bolezni. Naša specialistična očesna ordinacija je sodobno opremljena, namenjena je predpisovanju korekcijskih očal ter pregledom, osnovni diagnostiki in zdravljenju  očesnih bolezni. Našim pacientom nudimo pregled vidne ostrine in predpis očal ter natančen pregled oči in zdravljenje morebitnih očesnih bolezni. 

S področja okulistične kirurgije se v Kirurškem sanatoriju opravljajo operacije sive mrene.

Perimetrija ali vidno polje

V Kirurškem sanatoriju opravljamo tudi perimetrijo očesa ali tako imenovanega vidnega polja. V oftalmologiji je ta preiskava namenjena prepoznavanju kršitev v vidnem polju bolnika. Takšne napake lahko govorijo o različnih očesnih boleznih in perimetrija vam omogoča, da prepoznate znake nekaterih od njih in posledično določi primeren način zdravljenje.

Nd YAG laser - YAG kapsulotomija

Pri polovici pacientov operiranih za sivo mreno ali katarakto, lahko pride v  obdobju treh mesecev ali več do zamotnitve zadnje lečne ovojnice. Pacient opazi, da se je vidna ostrina, ki jo je imel takoj po operaciji, poslabšala. V takšnih primerih s pomočjo laserja odstranimo zamotnjo na zadnji lečni ovojnici.