11. 1. 2021

NEKROLOG

Dr. Predrag Todorović 1945 – 2021

Tiho je odšel dr. Todorović; umrl je v družinskem krogu na pravoslavni božični večer.

Odraščal je v Beogradu, kjer je tudi končal osnovno šolo in gimnazijo. Diplomiral je na MF v Beogradu, kjer je tudi opravil akademsko specializacijo na področju vaskularne kirurgije. Specializacijo iz splošne kirurgije je pričel leta 1972 v Vojaški bolnišnici v Ljubljani in pridobil naziv specialista splošne kirurgije leta 1976.

Naslednje leto se je vrnil v Beograd in se zaposlil na Inštitutu za kardiovaskularne bolezni Dedinje. Leta 1981 je opravil specializacijo iz srčne in žilne kirurgije na MF v Beogradu ter štiri leta kasneje postal vodja oddelka za žilno kirurgijo.

V Slovenijo se je preselil konec devetdesetih let in se zaposlil na kirurškem oddelku Splošne bolnišnice v Slovenj Gradcu. Kirurškemu sanatoriju Rožna dolina se je pridružil leta 2002 in z nami ostal zadnjih 16 let do upokojitve.

Dr. Todorović je izstopal s svojim izrednim poznavanjem medicine in kirurške stroke. Dodatno se je izobraževal v Angliji na St. Mary Hospital in Charing Cross Hospital. Svoje odlično kirurško znanje in izkušnje je bil vedno pripravljen deliti s sodelavci. Delal in učil je tudi v tujini. Kot visiting profesor na področju žilne kirurgije je bil večkrat povabljen v Univerzitetno bolnišnico v Bengaziju, Libija.

Leta pred upokojitvijo je deloval v Kirurškem sanatoriju Rožna dolina. Svoje dolgoletne izkušnje je uporabil pri reševanju problemov krčnih žil, pri čemer je bil vedno inovativen in je uporabljal nove kirurške metode.

Pacienti in sodelavci ga bomo pogrešali. Ohranili ga bomo v trajnem spominu.